Как да забавим процесите на стареене

Как да забавим процесите на стареене

Може би сте чували твърдението, че стареенето започва от самото ни раждане. Искаме или не, неизбежните неща не могат да бъдат променени, но можем да направим доста неща, които да забавят процесите на стареене на кожата и духа. Повечето от нас мечтаят да съхранят своята виталност и красота, колкото се може повече време. Истината е, че за това се иска не само да се полагат ежедневни грижи, но и промяна на начина на мислене и възприемане на света.

Освен козметиката, която значително може да подобри и намали белезите на времето, вие трябва да се постараете да гледате на живота с положителна нагласа, дори в трудните моменти, които поставят на изпитание силата на духа ни.

Според психолозите, когато разнообразяваме ежедневието си, ние бягаме от депресията и мислите за старостта и се чувстваме по-млади.

Козметичната грижа, от която се нуждае лицето ни, за да забавим процесите на стареене е свързана със специално разработени кремове и серуми, които са предназначени за зряла кожа или насочени към по-млада кожа, предразположена към образуване на бръчки, пигментация и раздразнения. 

Подходящи анти ейдж продукти на козметичната компания Atache са дневен и нощен крем против стареене на кожата, концентрирана формула против бръчки, маска против стареене на кожата с зелен чай.