Слънцезащитни кремове – как да изберете?
#ОстанетеВкъщи - ATACHE подарява БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на всички свои клиенти.

Слънцезащитни кремове – как да изберете?

Активните хора, изложени на открито трябва да ползват непременно слънцезащитни продукти!

Разбира се, лятото ни носи много положителни емоции. Всички сме в очакване старта на горещите летни дни, за да плуваме и да носим леки дрехи. Уви, слънчевите UV и IR лъчи са твърде опасни за кожата ни и прякото й излагане може не само да доведе до бързото състаряване, но и крие голям риск от рак на кожата.

Много хора са в заблуда, че докато правят слънчеви бани, не могат да изгорят. Силното слънчево изгаряне може да развали дори най-добрата лятна ваканция и да донесе много страдания. За да се избегне това, не забравяйте да използвате добър слънцезащитен крем.

Преди това обаче трябва да знаете как да изберете подходящ SPF фактор, който да достави нужния „протектор“ за кожата ви.

За какво да следите в избора на слънцезащитен крем?

За да изберете добър защитен крем за лице и тяло, обърнете внимание на следните фактори:

- Цвета на кожата и нейния вид - ако имате много светла кожа и коса, както и голям брой лунички, трябва да помислите за слънцезащитни кремове и лосиони с висок слънцезащитен фактор. Такива се избират и за деца.

Като цяло, в избора на слънцезащитни продукти се отнася следното правило: по-леките са за по-тъмна кожа, а по-високите за светлата кожа.

Необходимо количество - при закупуване на слънцезащитни продукти предвидете не само крем за лице, но и лосион за тяло. Има множество продукти на пазара, така, че спокойно може да се насочите и към такива, които да използвате преди излагане на пряка слънчева светлина и по време, както и продукти за след излагане на слънце.

Ако не планирате твърде агресивен почивка на море за повече от седмица, ще ви е достатъчна опаковка от около 200 мл.

Хората с чувствителна кожа, както и възрастните хора използват слънцезащитен крем с висок фактор SPF. Той ще осигури допълнителна защита срещу появата на старчески петна, фини линии (бръчки) и сухота на кожата.

Обърнете внимание на състава. Най-ефективни и с леко действие са титанов диоксид, цинков оксид.