Няма значение какъв тип е вашата кожа – тя винаги се нуждае от хидратиране!
ДОСТАВКА В СЪЩИЯ РАБОТЕН ДЕН ЗА ПОРЪЧКИ НАПРАВЕНИ ДО 14 ЧАСА, ЗА РАМКИТЕ НА ГРАД СОФИЯ

Няма значение какъв тип е вашата кожа – тя винаги се нуждае от хидратиране!

Няма значение какъв тип е вашата кожа – тя винаги се нуждае от хидратиране!

Хидратантите представляват комплекс от активни вещества, специално създадени да въздействат върху външния слой на кожата (епидермиса), като я правят по-мека и еластична, увеличавайки съдържанието на влага. Кожата ежедневно е подложена на агресивна атака от заобикалящия ни свят. Тя се нуждае от защита от UV лъчите, от вредните емисии като изгорелите газове и от ефекта на времето. Нивото на влага в състава на епидермиса зависи от много външни фактори (слънцето, вятъра,студа, климатиците) и намалява с напредване на годините.

Как да се погрижим за добрата хидратация на кожата?

Изборът на подходящ продукт е много важен. Овлажняването, както почистването е важна предпоставка за здрава кожа. Начинът да набавите необходимата на вашата кожа влага е да изпивате от 8 до 10 чаши вода дневно, като добавка към добре подбраната козметика – тоник, крем, продукт за околоочния контур.

Качествените и правилно подбрани продукти за почистване на лицето запазват хидролипидния слой на кожата, не премахват повърхностния липофилен слой и така тя запазва водното си съдържание. Препоръчително е да се използват професионални продукти, съобразени с типа на кожата - суха, мазна или комбинирана. Необходимо е редовно да се правят хидратиращи маски за лице. 

Използването на хидратиращ крем или интензивно хидратиращ серум за лице - с подходящо подбрани съставки, качествени, прилагани два пъти на ден - сутрин и вечер - вършат чудеса - подпомагат циркулацията и тонизират кожата. Кожата около очите изисква специална грижа, поради факта, че е по-фина и деликатна, затова трябва да се използват продукти, специално предназначени за тази зона.

Кои са ценните активни съставки, които трябва да търсим при избора на тези продукти: Хиалуронова киселина - допринася за подобряването на водния баланс и структурата на кожата и е неин фундаментален компонент. Локалното прилагане на хиалуронова киселина подобрява хидратацията, еластичността и обема. Възвръща стегнатия вид на кожата, като стимулира синтеза на Колаген тип І.

Пиролидон карбоксилна киселина (PCA) - представлява 15% от Естествения хидратиращ фактор на кожата. Има основна роля за възстановяването и подобряването на водния баланс при младата кожа.

Ceratonia Siliqua - екстракт от семената, богат на аминокиселини и пептиди. Подобрява блясъка и хидратацията чрез въздействие върху механизмите на хидратация (Aquaporine-3 и Claudine-1).

Алое вера - почиства, регенерира, успокоява, хидратира и защитава.

 Добре хидратираната кожа ще ви се отблагодари с равномерен и блестящ тен, без разширени пори. Ще бъде нежна и гладка на допир, без бръчки.