Чувствителна кожа
#ОстанетеВкъщи - ATACHE подарява БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на всички свои клиенти.

Чувствителна кожа

ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА ? Как да я познаем?

Ако след рязка смяна на околната температура кожата ви се зачервява, често става раздразнителна и „не обича“ да я излагате на слънце, то значи, че вашата кожа е чувствителна. Такива качества може да има както сухата, така и мазната кожа.

Най-вероятно сте пробвали различни видове козметика, така че да се почувствате комфортно, без усещане за сърбеж, нормализиране на цвета и „опънатост“

Някои правила за козметична грижа на чувствителната кожа:

Почистване – основен фактор за доброто състояние. Независимо, дали кожата ви е суха или мазна, можете да използвате масло за отстраняване грима от лицето

Поставете част от продукта в ръцете си и го нанесете с кръгови движения върху сухото си лице, устните и очите. Маслото разтваря водоустойчивия грим, фон дьо тена, замърсяванията от деня и като бонус, подхранва миглите. След това намокрете ръцете си и продължете с кръговите движения. Маслото, смесено с вода образува фина емулсия, която в последствие може да отмиете с хладка вода или тоалетни тампони. 

При мазна кожа, може да продължите почиставнето с ПОЧИСТВАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ:

Върху навлажнени ръце, нанесете малко от продукта, разтрийте до образуване на пяна и нанесете на лицето. Отмийте отново с хладка вода.

В никакъв случай не използвайте спиртни продукти, сапуни или лосиони, съдържащи алкохол. Също така не се изкушавайте да използвате абразивни пилинги и пилинг – маски.

Хидратация – задължително условие, за да стане кожата ви по-толерантна. За ежедневен подхранващ продукт може да използвате ДНЕВНА УСПОКОЯВАЩА ЕМУЛСИЯ ЗА ЛИЦЕ

Екстрактите от водорасли и Алое вера успокояват кожата. Витамините А и С проявяват своето антиоксидантно действие, като я предпазват от свободните радикали, които се отделят при стрес, преумора, замърсен въздух, работа на компютър. Свободните радикали предизвикват допълнително изтощаване на защитните сили на кожата. В резултат тя се зачервява лесно и реагира негативно дори на съставки, които биха били полезни за нея.

Вечер, след почистване, е удачно също да бъде използван подхранващ и хидратиращ продукт НОЩНА УСПОКОЯВАЩА ЕМУЛСИЯ ЗА ЛИЦЕ

Ролята на нощните кремове е да подпомогнат регенерацията на кожата, а на дневните - да я предпазват от атмосферните условия.

В топлите дни или в моментите, когато усещате кожата си зачервена и раздразнена, може да я успокоите с няколко напръсквания с УСПОКОЯВАЩ ТОНИК ЗА ЛИЦЕ

Термалната вода дава усещане за свежест и комфор, защото е с перфектен толеранс. Препоръчва се и за фиксиране на грим.

Слънцезащита – независимо от типа кожа, задължително използвайте продукти, които да ви предпазват от UVA UVB и IR лъчението. Както споменахме и в началото, чувствителната кожа „не обича“ слънцето. За мазните чувствителни кожи, можем да препоръчаме ТОНИРАНА УЛТРА-ЛЕКА ЕМУЛСИЯ SPF30

Флуид-емулсията е с копринена текстура, без мазнини и осигурява цвят на лек загар, което изравнява тена, придава сияен вид и матира кожата. Juvenessence® – екстракт от кафяви водорасли, предотвратява преждевременното стареене на дермалните и епидермалните кожни клетки, като забавя и контролира синтеза на прогерин – най-важният протеин в процеса на стареене на кожата. PHYCOCORAIL® „биокерамична термозащита“, предпазва кожата от вредните въздействия на инфрачервената, UV и видимата светлина.

При по-сухи чувствителни кожи, може да избирате между ТОНИРАН ЗАЩИТЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ SPF50

Оцветена ултра-защитна формула, подходяща за защита на лицето и предпазване от преждевременно стареене, предизвикано от редовно излагане на слънце. Формулата му включва светлоотразителни пигменти, които изравняват тена и правят кожата красива и сияйна.

или ЗАЩИТЕН ФЛУИД ПРОТИВ СТАРЕЕНЕ SPF50+:

Действа като терапия против стареене, като придава на кожата младежки и свеж вид. Флуидната му текстура е подходяща за употреба при практикуване на дейности на открито, осигурявайки приятен комфорт на лицето.