Хидартация за млада и сияйна кожа

Хидартация за млада и сияйна кожа

Много често чувстваме кожата на епидермиса суха до болка или откриваме фини бръчки и пукнатини по нея. Това са безспорни знаци, че тя се нуждае от хидратация. Подвластни и на това явление са всички типове кожа и никоя не е застрахована срещу студ и старост.
Ето, защо, за да запазим младостта и свежото излъчване, трябва да съобразим някои основни правила.
Да противодействаме на природата – за да компенсираме загубата на влага, нанесена от вятър, студ, цигарен дим, слънце, смог, трябва да хидратираме кожата редовно. Съвременните продуктови линии предлагат козметика с антиоксидантно действие, овлажнители и възвръщащи тонуса съставки. Първите допринасят кожата да е неутрализирана срещу свободните радикали, а вторите спомагат влагата да се задържи в кожата. Благодарение на третите кожата е успокоена и жизнена.
Да оценим нуждата от овлажняване – хидратацията, която осигуряваме на епидермиса си безспорно е най-важният етап при грижа за лицето. Тя е гаранция за здрава кожа. Безсмислено е да прекаляваме с подхранващите маски, възстановяващите продукти и тези за тонизиране, ако не сме хидратирали предварително кожата.
Какви хидратиращи кремове да използваме – за да постигнем максимален резултат се препоръчва козметиката да се нанася върху влажна кожа. Най-важно е да се прилагат вечерта, когато кожата и клетките имат двойно действие по време на сън.
Подходящи продукти според типа кожа – при мазна най-резултатни са почистващите продукти с форма на гел, почистващи тоници без алкохол или козметика с матиращо действие. При смесен тип кожа се препоръчват гелове, тоалетно мляко, тоник със стягащ ефект и без алкохол и хидратиращ гел. При суха кожа помага козметика – тоалетно мляко, крем, тоник без алкохол, хидрантен гел богат на масла и протеини. При чувствителна кожа се препоръчват козметични продукти с парфюм или алкохол.