Какво е ексфолиране?
#ОстанетеВкъщи - ATACHE подарява БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на всички свои клиенти.

Какво е ексфолиране?

Отстраняването на мъртвите клетки от повърхността на кожата е задължителна част от грижата за кожата на цялото тяло. Благодарение на тази процедура, кожата се освобождава от замърсяванията, порите се отварят и епидермиса започва да „диша”. Този процес се нарича ексфолиране на кожата и именно той дава възможност на кожата да произвежда колаген. 

При бебетата процесът на ексфолиране се случва значително по-често, отколкото при възрастните. Все пак, ако имате проблемна кожа, ако искате да се радвате на гладка и мека кожа, желателно е поне през ден – два да използвате ексфолиращ продукт под душа. 

Подходящ козметичен продукт, който можем да ви препоръчаме е ексфолиращ душ-гел Light Skin на испанската марка висококачествена професионална козметика ATACHE. 

Какъв е ефекта от ексфолирането?

  • Гладка кожа без бръчки, пъпки и раздразнения.
  • Равномерен тен и свити пори.
  • Повишен тонус на кожата, добър и здрав вид. 

Добре е да се знае, че ексфолиантите за лице са с по-ситни частици, а тези за тяло с по-едри. Съответно, ексфолирането на лицето става по-леко и внимателно. При отстраняването на мъртвите клетки от кожата на тялото може да се окаже натиск и да се приложат по-интензивни движения, тъй като тя не е толкова тънка. 

След използване на ексфолиращ душ-гел Light Skin, задължително нанесете хидратиращ крем върху вашето тяло.