Информация за доставка

Инфромация за доставка

Доставка

1. Стоката, поръчана в Магазина, се доставя до Клиента с помоща на куриерски фирми Рапидо и ЕКОНТ. Може да бъде избрана опция за получаване на стоките на място в офиса на Марвена ООД на адрес: гр. София, ж.к. Младост- 2, ул. Свети Киприян №44. Тази възможност може да бъде избрана в процеса на поръчка, след посочване на предпочитана дата и час на получаване.

2. Времето за доставка включва:

Времето за подготовка на поръчката (окомплектоване на стоката, начин на плащане, издаване на документ за продажба, опаковане на пратката)

Времето за доставка, в зависимост от избрания начин на плащане.  

2.1. В случай на плащане по банков път, срокът за реализиране на поръчката се удължава, тъй като Магазинът следва да изчака средствата да постъпят по банковата му сметка. Срокът за изпълнение на поръчката, който е вписан в потвърждението за приемане по изпълнението на поръчката от страна на Магазина, е най-вероятният. Окончателният (задължителен) срок за получаване се определя по време на контактите на служителя на Магазина с Клиента.

2.2. Времето за доставки с наложен платеж и при плащане с банкови карти не зависи от начина на плащане.

3. Декларираното от Куриера време на доставка на стоката на територията на България е от 1 до 2 работни дни. В извънредни случаи на доставка до по-отдалечени адреси и малки населени места, както и когато денят между потвърждението и доставката е празничен ден, времето за доставка може да се удължи до 3-4 дена.

4. Куриерските фирми доставят пратки в часовете от 9,30 до 18,00 ч. в делнични дни, а в събота от 9,30 до 14,00 часа. Магазинът не може да определи, нито да се ангажира с точен час на доставка на пратката

5. При отсъствие на Клиента от адреса за доставка, куриерът се свързва с Клиента и уговаря второ посещение или друг начин за предаване на пратката.

6. В задълженията на куриера не влиза качването на пратката по етажи, особено на пратки с обща маса над 31 кг. В тези случаи пратката се доставя до входната врата на сградата на партерен етаж.

7. Преди да извършите плащане в брой на куриера, моля, проверете дали доставената стока съответства на подадената заявка за доставка. Проверяването на пратката при получаване е задължително условие за разглеждане на евентуални претенции на Клиента по отношение нарушаване на целостта или количеството на пратката по време на транспорта.

8. Когато плащате в брой на куриер при получаване на стоката, доказателството за извършване на плащането е товарителницата, прикрепена към пратката. Тя е свидетелство и за сключване на договор с Магазина. Фактурата или касовата бележка се изпращат до клиента заедно с товарителницата при куриера. Съгласно чл. 6, ал. 1 от Закона за счетоводството, чл. 114 от ЗДДС и чл. 78 от ППЗДДС фактурата не се нуждае от подпис или печат.

9. Магазинът не носи отговорност за закъснения в доставката, причинени от неизпълнението на куриерските фирми по договора за транспортна услуга.

10. Мгазинът не носи отговорност за недоставяне на стоката или закъснение в доставката, причинено от грешно или неточно подаване на адреса за доставка от страна на Клиента.

11. Поръчани Online стоки и доставени чрез куриерска фирма,  независимо дали доставката е до офис на куриера или до адрес, посочен от Клиента, ще се връщат на "Марвена" ООД след 48 часа, след като клиента е уведомен от куриерската фирма и не е получил своята поръчка.