C Vital

АНТИОКСИДАНТНА КОЗМЕТИКА - C VITAL

Линията C Vital притежава антиоксидантни и анти-ейдж свойства, благодарение на действието на формулата с чист стабилен витамин C, и ефективната му комбинация с витамин E и липоева киселина. C VITAL неутрализира вредното действие на свободните радикали, като осигурява естествена защита и заличава първите видими признаци на стареене.
 
 
 
Нанесен върху кожата, витамин C се приема в концентрация между 20 и 40 пъти по-голяма, отколкото когато се приема през устата. Формулата (базирана на чист, стабилен витамин C) от линията C VITAL намалява дълбочината на бръчките до 17%, като същевременно предпазва от поява на нови. Терапията може да се прилага по всяко време на годината, продължително и многократно.
Кожата е видимо подмладена и сияйна благодарение на антиоксидантите. Стресът, замърсяванията, прекомерното излагане на слънце и внезапните температурни промени стимулират свободните радикали, които увреждат кожните клетки и провокират появата на признаци на стареене като образуване на бръчки, мимически линии, загуба на еластичност и липса на блясък.  Стареенето се появява благодарение на "оксислението" причинено от намаляването на естествената антиоксидантна бариера, която ни предпазва от свободните радикали. Функцията на антиоксидантите е главно да спрат стареенето на кожата, като спомагат синтеза на колаген и меланин, подобряват повърхностните бръчки и изравняват тена, възвръщайки блясъка, мекотата и жизнеността на кожата.

ПРОДУКТИ ОТ СЕРИЯТА


СЕРУМ + ФЛУИД - БИОЛОГИЧНА ТРОЙНО-АНТИОКСИДАНТНА НОЩНА ЗАЩИТА Нов
ОПИСАНИЕ: Антиоксидантната сила на витамин C е подсилена от комбинацията му с витамин E и липоева к..
85.00 лв.
ФОРМУЛА ГЕЛ-КРЕМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР Нов
ОПИСАНИЕ: Специфична антиоксидантна терапия, която регенерира, подхранва и овлажнява зоната около о..
42.00 лв.
ХИДРАТИРАЩ АНТИОКСИДАНТЕН ГЕЛ - МАЗНА И КОМБИНИРАНА КОЖА Нов
ОПИСАНИЕ: Немазен гел, който осигурява интензивен балансиращ ефект с незабавна абсорбция. Ускорява ..
30.50 лв.
ХИДРАТИРАЩ ЗАЩИТЕН АНТИОКСИДАНТЕН КРЕМ/НОРМАЛНА КОЖА. Нов
ОПИСАНИЕ:Ускорява клетъчното обновление на кожата и има защитно действие срещу факторите, причиняващ..
33.50 лв.

ПРЕДИМСТВА НА АКТИВНИТЕ СЪСТАВКИ

 

Витамин C, отлична натурална съставка. Витамин C (или аскорбинова киселина) е признат за мощен антиоксидант, който предотвратява увреждането на клетките, които са подложени на влиянието на свободните радикали и слънчевата радиация, като забавя стареенето. Като допълнение има изсветляващи свойства без да дразни кожата и намалява фините линии и бръчки, тъй като локалното приложение на витамин С участва в процеса на образуване на колаген. Като резултат, витамин С стяга кожата и подобрява еластичността й.
Витамин E, мастно-разтворим антиоксидант. Витамин E е изключително активна биологична бариера против оксилението на клетъчните мембрани на мастно ниво, като се акумулира в мастната тъкан, за да се използва от организма при необходимост. Той е мощен антиоксидант сам по себе си, но ефектът му се усилва, когато се използва в комбинация с други антиоксиданти като витамин C и липоева киселина. Витамин E подобрява микроциркулацията, като подобрява еластичността и намалява бръчките, в същото време предпазва от UV радиацията.
Липоева киселина, универсален антиоксидант. Смята се за „универсален антиоксидант“, тъй като има както хидрофилно, така и хидрофобно действие, което означава че може да елиминира свободните радикали от всяка част на клетката. Защитните й свойства са с широк обхват като подобряват клетъчните функции, подсилват защитната функция и предпазват от пигментиране. Основното свойство на липоевата киселина е подсилването на позитивния ефект на другите антиоксиданти като витамин С и витамин Е, помагайки да се възстанови баланса им в тялото. Има незабавни видими ефекти при употреба върху кожата на лицето – само след няколко