Грижа за кожата през лятото

Грижа за кожата през лятото

Всеки сезон ни променя. Лятото се отразява не само на настроението, забавленията и гардероба ни, но и на нашата кожа.
Състоянието на кожата на лицето и тялото е пряко свързано с начина на живот и това до колко сме изложени на атмосферните влияния.
През летните месеци кожата става значително по-мазна, и това проличава в Т-зоната – мястото между носа, челото и веждите, където се забелязва лъщене. Ако козметиката, която обикновено използвате, съдържа главно масла, вероятно тя ще омазни допълнително вашата кожа. Така се създава възможност за замърсяване и запушване на порите на лицето, което може да доведе до поява на пъпки и черни точки.
Възможно е да не желаете да смените козметиката, с която сте свикнали и да попитате какво ще се случи, ако продължите да използвате крема, който ви се е отразявал добре през зимата.
Освен, че рискувате да раздразните кожата, можете да почувствате и дискомфорт, който е сред най-верните показатели, че непременно трябва да смените козметиката си през лятото. Препоръчваме ви крем за чувствителна кожа Atache, балансиращ и хидратиращ крем за мазна кожа модел Oily SK. Добре е да обърнете внимание и на грима – нека фон дьо тена, който използвате бъде минерален, тъй като той е сух и без добавени масла.