Нежни ласки от морските дълбини

Нежни ласки от морските дълбини

Знаете ли, че козметичните продукти с морски водорасли и богати на екстракти от морски дарове. Те имат силата да тонизират кожата, да почистят и стимулират кръвообращението. Специализираната козметика от продуктови линии дарява добри настроение и наслада.
За целебните свойства на морската вода и водораслите са знаел още древните народи, обитаващи земите на Средиземно мор. Когато обаче французите откриват първата клиника по таласотерапия, настъпва истински бум в света на козметиката.
Факт е, че редовната употреба на козметични средства, които в състава си съдържат морски дарове има огромен положителен ефект, както върху кожата на лицето и тялото, така и върху цялостното състояние на организма.
Морската вода в козметични продукти – тя участва в състава на редица козметични продукти. Богата на минерални вещества и микроелементи, с био активни съставки, морската вода активизира кръвния поток, изчиства тялото от натрупани шлаки и токсини, снабдява клетките с кислород и стимулира обновяването им. Морската вода в козметиката се грижи за обмяната на веществата, защото съдържа големи количества магнезий и йод.
Морската сол – тя е отличен природен пилинг с помощта, на който могат да се отстранят мъртвите клетки по тялото. Козметолозите препоръчват кремове с микрочастици, който действат и като почистващ масаж на кожата. След нанасяне на пилинг е желателно да се ползват хидратиращи и подхранващи кремове.
Морските водорасли – те регулират обмяната на веществата, затова често присъстват в кремове срещу целулит. Маски с морска глина почистват в дълбочина кожата. Производителите на козметика предлагат богати избор козметични продукти с морска вода, зелени и червени водорасли, минерали и глина. Благодарение на високото съдържание на аминокиселини и микроелементи, тези козметични продукти са отлично средство за грижа по тялото.