Целулитът – как да го преборим

Целулитът – как да го преборим

Борбата с целулитът не е леса за никой потърпевш. Затова не бързайте да се отчайвате. Причините за появата му могат да са, както наследствени, така и в резултат на забавен метаболизъм, слаба циркулация, хормонални нарушения. Целулитът се появява не само при хора с наднормено тегло, но и при слабите. Ето, какво помага в борбата с целулита, освен известните антицелулитни кремове и гелове:
Вода – независимо дали вземате таблетки за отводняване на организма или не, вода трябва да се приема всеки ден в големи количества. За да сте сигурни, че поглъщате достатъчно определяйте 2,5-3 литра дневно, които да следите всеки ден да поглъщате.
Плодове и зеленчуци – пресните плодове и зеленчуци, особено по-сочните помагат за подобряване на метаболизма и изхвърляне на натрупаните и задържани водни запаси. Витамин С и В6 – тези витамини са полезни за възстановяване на съединителната тъкан и кръвоносната система. Те допринасят производството на колаген. Като съставки се наблюдават и в много козметични кремове срещу целулит.
Антиоксиданти – консумирането на продукти богати на тях, както и използването на антиоксидантна козметика спомага за бързото регенериране на тъканите и неутрализира свободните радикали.
Мастни киселини и лецитин – те регенерират съединителната тъкан и се грижат за хидратацията на кожата на клетъчно ниво.
В борбата против целулит важни са здравословното хранене, движенията, намаляване на стреса и правилно подбрани антицелулитни продукти.
На пазара има огромно разнообразие от антицелулитни кремове, гелове, лосиони, борещи се с „портокаловата кожа“. Техните мощни съставки подобряват и хидратацията на кожата, засилват циркулацията на кръвта в засегнатите зони. Препоръчително е да се ползват в начален етап на появата на целулит.