Правилна грижа за гладка кожа на лицето

Правилна грижа за гладка кожа на лицето

Първите бръчки се появяват около очите. Често наричани „пачи крак“ те са издайници на колко години вероятно сте. С тях следват появата на бръчки около устните и по челото. Всички те са следи в резултат на мимически жестове, но могат да бъдат и забавени. Това може да стане с подходяща козметика срещу стареене, здравословен живот, балансирано хранене, ограничаване на стреса, спиране на цигарите, предпазни мерки при излагане на пряко слънце, гимнастика, пълноценен сън, масажи и пр.
Балансирано хранене – за да запазим еластичността на кожата е важно това, което нанасяме, за да подхраним отвън - подхранващи кремове, а също и храните, които консумираме. Вторите трябва да са богати на витамин А, Е и С, флаваноиди, антиоксиданти и минерали. Тези съставки участват активно и в много съвременни козметични продукти.
Здравословен сън – за да имате гладка и сияйна кожа, трябва да се наспивате. За пълноценният сън са нужни 8 часа дневно.
Гимнастика на лицето – важно е и да тренирате отделните мускули и мускулни групи. Много от тях не участват в ежедневните дейности, които извършваме, а гравитацията помага те по-бързо да се отпуснат, атрофират и да придадат състаряващ вид на кожата като цяло. Полезно е всеки ден на глас да бройте от 1 до 50 като звучно и изразително изказвате всяко число. Друго лесно и полезно движение е да издухвате свещички. Правете го по 10 пъти като издувате бузи на максимално ниво. Мръщенето не е упражнение, затова го избягвайте.
Козметична грижа – важно е почистването. То трябва да е ежедневна грижа за кожата. Може да се прави с козметичен тоник, лосион или тоалетно мляко, съобразно типа кожа.
Маски и масажи – нежните кръгови движения извършени с върховете на пръстите са чудесен начин да подобрите тонуса на кожата. Допълнително към това може да добавите по време на масажа етерични масла или подхранващи кремове.